Passend bit door VDB Dressage
Biomechanisch fitter Loreen Van den Boezem
Bitfitter | VDB Dressage

WERKWIJZE

Het consult begint altijd met het af voelen van het paard op stand en daaruit maak ik een anamnese op. Dit is belangrijk omdat het veel informatie geeft over het paard die ik later kan combineren met de bewegingsanalyse tijdens het rijden.

Vervolgens gaan we al rijdende beginnen met de eigen uitrusting waar paard en ruiter aan gewend zijn alvorens het testen gaat beginnen. Zodoende is er een uitgangspunt waarin alle verschillen van verbinding en bewegingsuitingen optimaal kunnen worden waargenomen tijdens het testen. Diverse bitten en alle componenten van het hoofdstel (denk hierbij aan verschillende typen kopstukken, neusriemen etc.) komen aan bod. Hierdoor is het paard in staat om tijdens het rijden elke verandering waar te nemen en zijn de effecten zichtbaar in de verbinding en beweging van het paard.

In feite stelt het paard daarmee zelf zijn ideale hoofdstel samen! Daarnaast test ik verschillende drukverdelers, dit om te bekijken of het paard ergens drukverlichting wil.

2FitHorses heeft niet alleen anatomische hoofdstellen ontworpen. Ook verschillende type teugels en anatomische singels dragen bij aan een groot verschil in beweging en verbinding.

Zodoende kun je als ruiter heel fijn aanvoelen wat de verschillende producten voor een inwerking hebben op jouw paard en ervaar je de voorkeuren voor het optimaliseren van de verbinding in het paardenlichaam.

Bekijk video

Ook als je geen concrete klachten hebt, maar graag de aanleuning en het bewegingsmechanisme van je paard wilt optimaliseren, kan een consult veel resultaat opleveren. Daarbij werk ik samen met een team van specialisten in uiteenlopende vakgebieden zoals een laser specialist, fysiotherapeut, zadelpasser, homeopaat, tandarts etc. om tot het beste totaalresultaat te komen. 

Biomechanisch Fitter – Erkend ORUN 4 Instructeur – Medical Taping

Scroll naar boven