Recensies

Kris de Vries

Afgelopen zomer is Loreen voor het eerst bij ons langs geweest om een hoofdstel + bitten te fitten. Ik kwam in contact met Loreen doordat een van mijn paarden z’n tong (bij spanning) wel eens over het bit deed. Na een uitgebreide inventarisatie zijn we samen bezig gegaan met het fitten van bitten en hoofdstel onderdelen. We hebben het consult in twee keer verdeeld en zijn uiteindelijk op ons perfecte hoofdstel + bit uitgekomen. Het is heel erg bijzonder om te voelen hoeveel verschil dit alles kan maken! King heeft sindsdien zijn tong er nooit meer overheen gedaan en onze aanleuning is veel constanter geworden. Na de top ervaring met King heeft Loreen nog vier andere paarden bij ons op stal met veel succes gefit. Naast dat mijn paarden een constante aanleuning hebben gekregen merk ik ook heel duidelijk dat ze een stuk vrolijker zijn tijdens de trainingen. Loreen gaat heel erg professioneel te werk en neemt echt de tijd voor ieder paard. Het contact met Loreen is heel erg close en ze komt dan ook nog regelmatig langs om de puntjes op de i te zetten. Dankzij Loreen kunnen we samen streven naar perfectie!

Birgit 

Voordat Loreen kwam fitten twijfelde ik al over het bit dat ik gekocht had. Daarom ben ik heel blij dat bitfitter Loreen is geweest. Loreen stelt allerlei vragen en controleerd naast het gebit ook het hele paardenlijf. Ze neemt alle tijd voor je. Wat ik als zeer prettig ervaren heb.

Na het proberen van verschillende combinaties in bitten en hoofdstellen hebben we nu een totaal ander bit en hoofdstel aangeschaft. Rico reageert hier duidelijk beter op. Meer aanleuning en hij was rustiger met zijn hoofd. Het is fijn om te merken dat het goed past bij het paard. Ik zou het iedereen aanraden.

Rachel

Afgelopen zomer is Loreen bij mij en mijn paard geweest. We hadden niet direct een probleem in de training, maar ik heb ooit op gevoel zelf een hoofdstel uitgekozen welke mij goed en ook mooi leek, een bit dat de juiste afmeting had in mijn ogen en een kinonderlegger omdat mij dat beter leek. Ik was echter benieuwd naar een deskundig advies en eventuele verbetering die ik door kon voeren. Dankzij Loreen haar vakkundigheid, geduld en goede service hebben we mijn paard op alle vlakken kunnen optimaliseren. Het bleek dat ik zelf een prima algemene basisuitrusting had gekozen, maar door deze bitfitsessie met Loreen kwamen we toch op een ander bit uit, een ander hoofdstel en kinonderlegger uit. Het verschil is echt enorm! Mijn paard loopt zoveel fijner, meer ontspannen en daardoor komen zijn bewegingen nog meer tot uiting. En daar voel ik mij heel goed bij, wetende dat het voor hem nog prettiger is. Ik kan iedereen aanraden een bitfitsessie bij Loreen te plannen! Met of zonder probleem: je leert er als ruiter erg veel van en alleen die kennis is al erg waardevol.

Hiltsje

Bij mijn twee paarden heb ik de bitfitting door Loreen laten doen. Ik was mij niet bewust wat de impact van een hoofdstel + bit kunnen hebben op het rijden. Voor mijn gevoel had ik met mijn huidige hoofdstel en bit geen problemen, tot dat Loreen voorstelde om te gaan bitfitten.

Mijn 7 jarige ruin was nog erg onrustig met het hoofd en had moeite om een constante verbinding te maken. Ik dacht eerst dat dit met name kwam omdat hij relatief laat beleerd is en ik nu nog in de fase zit om hem door te rijden. Hierdoor was ik eerst vrij sceptisch maar ik les al zeker 2 jaar bij Loreen met mijn andere paard en al haar adviezen en ideeën hebben mij altijd erg veel geholpen. Ze is altijd meedenkend en geeft goed persoonlijk en betrouwbaar advies.
Tijdens de bitfitting vond ik het lastig om duidelijke verschillen te voelen. Het was erg fijn dat Loreen zo nauwlettend was en wist wat wel en niet goed bij mijn paard zou passen. Uiteindelijk kwam er een combinatie van hoofdstel, bit en ook onderleggers uit waarbij ik toch een verschil merkte in de aanleuning en voelde het voor mij als een verbetering. Het was erg fijn dat ik de combinatie wat langer mocht proberen. Die tijd merkte ik dat mijn paard veel rustiger werd met zijn hoofd. Hij gaf makkelijker na en werd constanter in de aanleuning. Allemaal pluspunten! Toen ik verder reed met mijn eigen materiaal werd het allemaal nog duidelijker. Mijn paard liep een stuk minder fijn. Ik merkte wat voor een positieve invloed mijn nieuwe bit+ hoofdstel en onderleggers hadden gegeven.

Al enige tijd rijd ik mijn paarden met het nieuwe materiaal en ik durf met zekerheid te zeggen dat het mij heeft geholpen. Het heeft bij mijn beide paarden grotendeels voor een stabielere basis gezorgd en een verbeterde aanleuning. Naast het verschil in rijden zijn de hoofdstellen + bitten ook erg mooi en van goede kwaliteit!
Het was het mij zeker waard en ben erg tevreden hoe Loreen mij heeft geholpen en zou een bitfitting bij haar zeker aanraden. Ik zou haar omschrijven als eerlijk, betrouwbaar, perfectionistisch en uiterst behulpzaam met veel liefde voor haar vak. Heerlijk om mee te werken!

Annemarie

Ik heb Loreen ingeschakeld bij mijn jonge paard, omdat ik graag een goede basis leg bij mijn paard. Ik wil zeker weten dat er niets aan zijn harnarchement in de weg kan zitten, zodat mijn paard zich kan bewegen zonder belemmeringen. Mijn paard is gevoelig en geeft erg duidelijk aan wat hij wel en niet fijn vindt. Tijdens de bitfitsessie neemt Loreen álle tijd voor jou en je paard en blijft net zolang doorzoeken totdat ze het juiste bit en/of hoofdstel heeft. Daarna is ze gaan kijken naar het juiste hoofdstel en aan de reacties en bewegingen van mijn paard, zag en voelde je vrij snel of hij iets fijn vond of niet. Omdat mijn paard een lastig gebit had, moest deze ook een aantal keer behandeld worden voor de tandarts. Daarna is Loreen nog meerdere keren langsgeweest om te checken of alles écht goed was.
Ze geeft heldere uitleg en heeft kennis van zaken. Zeker een aanrader als je twijfelt over je hoofdstel en bit of net zoals mij een goede start bij je jonge paard wilt.