Biomechanisch Bitfitten

Vanuit mijn eigen ervaring in het trainen en uitbrengen van sportpaarden kwam ik tot de conclusie dat vakkennis en deskundig advies op maat dé middelen zijn om verder te komen!
Daarnaast kreeg ik als instructrice vaak de vraag: “Heb ik een goed bit voor m’n paard gekozen?” “Heeft dit bit wel de juiste maat?” Of: “Hoe kies ik de juiste stang voor stang & trens?”

Ik kwam tot de conclusie dat deskundig advies nodig is. Ik heb Karin Toetenel van 2FitHorses – www.2fithorses.nl – benaderd om bitten te passen bij mijn paard, het zogenoemde bitfitten. Ik zag dat mijn paard al tijdens de sessie makkelijker de juiste verbinding aannam en enorm verbeterde in de beweging.

Dit heeft mij doen besluiten een opleiding bij Karin Toetenel tot erkend Biomechanisch Bitfitter te volgen.
Aanleuning én beweging van het paard worden bevorderd door het optimaliseren van de drukverdeling van het bit, het hoofdstel en de drukonderleggers. Het gaat om een goede afstelling van deze drie letterlijk hoofdzaken. Er hoeft niet eens een klacht te zijn om verbetering te realiseren.
Daarbij werk ik samen met een team van specialisten in uiteenlopende vakgebieden zoals een fysiotherapeut, zadelpasser en een voerspecialist om tot het beste resultaat te komen.